Advocaat handelshuur Antwerpen - Lier

Advocaat handelshuur Antwerpen – Lier

Bent u als huurder of verhuurder op zoek naar een advocaat handelshuur? Dan kunt u vertrouwen op Advocatenkantoor Pittoors & Hermans om u van A tot Z bij te staan. Wij hebben de specialisatie en de ervaring in huis om u praktisch advies te geven en u tot in de rechtbank te vertegenwoordigen.

Neem nu contact op met ons advocatenkantoor via de contactpagina en dan helpen wij u graag vrijblijvend verder met al uw juridische vragen of problemen.

Wat kan een advocaat handelshuur voor u doen?

Wanneer u een handelspand verhuurt of huurt, zijn de (financiële) belangen vaak significant. Een specialist in vastgoedrecht en handelshuur is dan zeker geen overbodige luxe. Als advocaat handelshuur kunnen wij u bijstaan met alle mogelijke vragen of conflicten, die u kunt hebben.

Adviseren

Ook als u geen juridisch geschil heeft, kan de expertise van een gespecialiseerde advocaat handelshuur van onschatbare waarde zijn. Zo kan deze uw contract nalezen of opstellen zodat u tijdens of na de huur niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Ook kan een advocaat u begeleiden bij het opstellen van een plaatsbeschrijving of adviseren of dit type huur wel de beste keuze is en of deze huurregels voor uw situatie wel relevant zijn.

Advocaat handelshuur lier

Begeleiding bij handelshuurgeschillen

Een advocaat handelshuur kan u ook bijstaan bij allerlei geschillen inzake de handelshuur. Deze ondersteuning geldt niet alleen voor de rechter, maar kan ook uit bemiddeling tussen twee partijen bestaan. Enkele geschillen waar wij u mee kunnen helpen zijn:

  • Huurachterstand: is er een betalingsachterstand van uw huurder of meent de verhuurder dat u onterecht een huurachterstand heeft? Dan kunnen wij u snel het nodige advies geven.
  • Herstellingen: bepaalde herstellingen in het pand zijn voor de huurder, andere voor de verhuurder. Een geschil rond een herstelling kan leiden tot een verzuurde relatie. Snel duidelijkheid laten scheppen, is daarom sterk aan te raden.
  • Huurhernieuwing: wilt u de huurhernieuwing weigeren of wilt u een weigering aanvechten. Dan is het advies en de expertise cruciaal. De belangen en de gevolgen zijn namelijk immens.
  • Huurcontract opzeggen door verhuurder: wilt u als verhuurder de huur opzeggen? Dan zijn er enkele belangrijke voorwaarden waaraan u moet voldoen. Als u een huurder bent en de verhuurder zegt onterecht op, dan kunt u een significante schadevergoeding tegemoet zien.
  • Huurcontract opzeggen door huurder: heeft uw huurder de huur niet correct opgezegd of wilt u als huurder geen risico’s lopen? Dan kunnen wij u professioneel door dit proces begeleiden.
  • Huurwaarborg: een vaak voorkomend twistpunt is de huurwaarborg. Meent u dat deze onterecht (deels) wordt ingehouden of wilt u sterk in uw schoenen staan wanneer u deze aanspreekt? Dan kunt u vertrouwen op Advocatenkantoor Pittoors & Hermans.

Uiteraard kunnen wij u ook met raad en daad bijstaan als u een ander geschil heeft dan deze hiervoor genoemd.

Waarom u het beste een gespecialiseerde advocaat handelshuur inschakelt

De handelshuur is onderworpen aan verschillende strikte regels. Zo moet u als verhuurder de mogelijkheid tot opzeggen contractueel voorzien. Doet u dit niet, dan zult u in principe 9 jaar lang uw pand aan de verhuurder moeten verhuren.

Het vroegtijdig of verkeerd opzeggen van de handelshuur kan u duur komen te staan. Zo kunt u de huurder een schadevergoeding van maar liefst 36 maanden huur verschuldigd zijn.

Ook als huurder is het belangrijk om waakzaam te zijn. Zo kan een onjuist aangevraagde huurhernieuwing leiden tot een weigering van de verlenging van het huurcontract.

Een gespecialiseerde advocaat kan u met elk aspect van de handelshuur helpen. Van het opstellen en het nalezen van het contract tot het juridisch afdwingen van de verlenging en het opzeggen ervan, onze advocaten staan voor u klaar.

Heeft u een advocaat in Antwerpen nodig of een advocaat in Lier om u bij te staan bij een zaak over handelshuur? Onze gespecialiseerde advocaten handelshuur helpen u graag verder bij elk aspect van het contract- en vastgoedrecht. Neem vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina en wij helpen u dan graag zo snel mogelijk verder.