Advocaat vastgoedrecht en bouwrecht Lier

Advocatenkantoor Pittoors-Hermans is bij uitstek in Lier de specialist in vastgoedrecht. Wij hebben een uitgebreide expertise in deze rechtstak en kunnen u in al uw juridische vragen bijstaan. Advocatenkantoor Pittoors-Hermans treedt ook reeds jaren op als advocaat vastgoed– en bouwrecht in de regio Antwerpen.

De bouw of aankoop van een woning of een bedrijfspand brengt vaak juridische geschillen met zich mee, die langdurige gevolgen kunnen hebben. Ook gaat het bij de huur- en de verhuur van vastgoed vaak om significante monetaire belangen.

Het is daarom van belang dat u een advocatenkantoor met de nodige passie en ervaring voor dit soort geschillen inschakelt. Ons team van advocaten heeft de nodige kennis om conflicten in het bouw- en vastgoedrecht effectief aan te pakken.

Heeft u een juridisch probleem bij het (ver)bouwen, kopen, verkopen, beheren en ontwikkelen van vastgoed? Neem dan contact op met ons advocatenkantoor in Lier of Antwerpen en wij helpen u graag verder.

Courante geschillen in het vastgoedrecht

Advocatenkantoor Pittoors-Hermans kan u bijstaan met al uw geschillen op het gebied van vastgoedrecht. Hieronder vindt u een opsomming van enkele van de meest courante conflicten die wij behandelen. Uiteraard kunnen wij u ook bijstaan met meer gespecialiseerde aspecten van deze rechtstak.

 • Conflicten met aannemers

  Een veel voorkomend probleem in het vastgoed- en bouwrecht zijn geschillen tussen bouwheer, architect, aannemer en/of onderaannemer(s). Wij hebben de nodige expertise om problemen voor, tijdens en na de werkzaamheden juridisch aan te pakken.

 • Huur

  Huurt u als particulier vastgoed zoals bijvoorbeeld een woning, dan geniet u van een bijzondere bescherming. Als verhuurder moet u speciale regels in acht nemen. De hulp van een advocaat bij het nagaan van contracten en het mediëren van conflicten is dus geen overbodige luxe.

 • Handelshuur

  Huurt u een onroerend goed dat u voornamelijk voor uw onderneming gebruikt, dan is er sprake van Handelshuur. Hiervoor gelden andere regels dan voor de gewone huur. Het wordt aangeraden om een gespecialiseerde advocaat uw handelshuurovereenkomst te laten controleren.

 • Koop-verkoop

  Een onduidelijk contract of een conflict bij de aankoop of verkoop van vastgoed kan hoge kosten met zich meebrengen. Wij kunnen u helpen met geschillen over koopovereenkomsten en het compromis. Ook kunnen wij u juridisch adviseren bij de aankoop en de verkoop van vastgoed.

 • Mede-eigendom

  Als appartementsbewoner of -eigenaar bent u vaak met andere bewoners mede-eigenaar van de publieke ruimtes in de gebouwen. Dit kan leiden tot conflicten. Bij Advocatenkantoor Pittoors-Hermans kunt u terecht voor al uw vragen.

Heeft u te maken met een van deze conflicten of een ander vastgoed gerelateerd probleem? Dan kunt u via de contactpagina of het bovenstaande contactformulier vrijblijvend contact opnemen met ons advocatenkantoor. Dit kan op ons kantoor te Lier of te Antwerpen.

Vaak gestelde vragen over vastgoedrecht

Heeft u reeds een voorschot voor de aannemingsopdracht betaald en levert uw aannemer niet? Indien uw aannemer het in staat van faillissement werd gesteld, moet u met enkele aspecten rekening houden.

U kunt bijvoorbeeld niet zomaar een andere aannemer aanstellen, aangezien dit de contractvoorwaarden kan schenden en de betaling van een schadevergoeding tot gevolg kan hebben. Ook kunnen onderaannemers u vragen om rechtstreeks aan hen te betalen voor de kosten van de werkzaamheden.

De verkoopovereenkomst – of een compromis – ontbinden kan complex en duur zijn. Vaak zijn er schadevergoedingsclausules opgenomen. Het contract kan dus niet zomaar door een van de partijen ontbonden worden.

Het alleszins raadzaam U in deze situatie goed te laten inlichten om onnodige verliezen te vermijden en u door dit traject te laten begeleiden. Advocatenkantoor Pittoors-Hermans kan u professioneel begeleiden en de koopovereenkomst voor u nakijken, zodat u niet voor onaangename en dure juridische verrassingen komt te staan.

Er zijn enkele wettelijke redenen waarom de verhuurder de huurprijs mag verhogen. In het geval van een woninghuur is de meest voorkomende oorzaak van een huurverhoging de indexering van de huurprijs.

Een verhuurder mag ook een huurprijsherziening aan de huurder vragen. Dit is meestal het geval als er veranderende omstandigheden zijn zoals bijvoorbeeld een aanpassing van de woning waardoor de waarde ervan stijgt.

U hoeft niet zomaar een huurverhoging te accepteren. Indien u hierover gespecialiseerd advies wilt, kunt u contact opnemen met ons advocatenkantoor in Lier of Antwerpen.

Uw specialisten vastgoedrecht