Advocaat verborgen gebreken te Lier

Heb je een woning met een verborgen gebrek gekocht? Wil je als verkoper je aansprakelijkheid voor verborgen gebreken zo veel mogelijk uitsluiten? Dan is het belangrijk om een juridische expert in de arm te nemen, die je kan bijstaan om je rechten optimaal te verdedigen.

Advocatenkantoor Pittoors-Hermans te Lier heeft veel ervaring op het gebied van verborgen gebreken en andere vastgoedgerelateerde vraagstukken. Wanneer je te maken hebt met een verborgen gebrek dan is het belangrijk om snel te handelen.

Neem vandaag nog contact op met ons advocatenkantoor te Lier voor al je vragen en problemen rondom verborgen gebreken. Wij kunnen je snel helpen en met professionele hulp op maat bijstaan.

Wanneer kun je het beste contact opnemen met een advocaat verborgen gebreken?

Aangezien de aankoop van een woning of een bedrijfspand een grote financiële investering is, is snelle ondersteuning door een gespecialiseerde advocaat geen overbodige luxe.

Bij het sluiten van een koopovereenkomst

Om zoveel mogelijk zekerheid te hebben wanneer je een pand koopt of verkoopt, kun je het beste je (ver)koopovereenkomst laten nakijken door een advocaat, die gespecialiseerd is in vastgoedrecht. Zo kun je er zeker van zijn dat alles, wat in je overeenkomst staat, correct en wettelijk is. Daarnaast kun je ook advies inwinnen over wat je moet doen wanneer je na de koop met onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld verborgen gebreken te maken krijgt.

Bij een zekere ernst van het gebrek

Als de verborgen gebreken van zodanige ernst zijn dat het de waarde van het pand gaat beïnvloeden, dan kun je het beste zo snel mogelijk contact met ons opnemen om een schadevergoeding van de verkoper te vorderen.

Ook als de schade op het eerste gezicht nog niet ernstig lijkt maar wel erger kan worden, kun je het beste contact met ons opnemen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Bij een exoneratiebeding

In veel koopcontracten staat een exoneratiebeding. Dit beding sluit de aansprakelijkheid van de verkoper uit wanneer het pand verborgen gebreken heeft. Wanneer je na de koop een verborgen gebrek ontdekt, dan kun je in principe de verkoper niet meer aansprakelijk stellen.

Hier is echter een belangrijke uitzondering op. Een exoneratiebeding is niet geldig wanneer de verkoper wist dat er een verborgen gebrek was en dit heeft verzwegen. Wanneer dit het geval is, dan is dat te kwader trouw.

De koper is dan de partij die moet bewijzen dat de verkoper op het moment van de koop op de hoogte was van het verborgen gebrek. Dit is moeilijk te bewijzen en daarom is het verstandig om snel te handelen en vanaf het begin een expert in de arm te nemen.

Let op: een verkoper die vanwege zijn professionele deskundigheid geacht wordt een verborgen gebrek te herkennen, kan zich niet op het exoneratiebeding beroepen ook al was hij hiervan niet op de hoogte.

Wil je meer weten over verborgen gebreken in je woning, lees dan onze blogpost hierover.

Wat kan een advocaat voor je doen?

Heb je te maken met een verborgen gebrek of een ander probleem met je gebouw? Dan kan een advocaat je op meerdere manieren helpen:

  • Advies: als je niet zeker weet of je te maken hebt met een verborgen gebrek of als je vragen over een ander juridisch probleem hebt, dan kan een advocaat met een specialisatie in het bouwrecht je bijstaan. Hij kan je vertellen wat de volgende stappen zijn wanneer je te maken hebt met een verborgen gebrek en je eventueel bijstaan met het ondernemen van de volgende stappen.
  • Bemiddelen en onderhandelen: heb je te maken met een verborgen gebrek, dan hoef je niet meteen naar de rechter te stappen. Je kunt met behulp van een advocaat ook bemiddelen of onderhandelen over een mogelijke schadevergoeding voor het gebrek.
  • Juridische stappenkan er onderling geen oplossing worden gevonden? Dan kan een advocaat je bijstaan door juridische stappen te nemen en je rechten bij de rechtbank af te dwingen en een schadevergoeding te vorderen.

Advocaat gespecialiseerd in verborgen gebreken te Lier

Heb je te maken met een verborgen gebrek in je woning of wil je je overeenkomst laten nakijken, neem dan contact op met advocatenkantoor Pittoors-Hermans in Lier. Ons advocatenkantoor weet exact wat te doen wanneer er problemen tijdens of na de koop van een gebouw opduiken. Onze advocaten hebben namelijk een bijzondere expertise inzake het bouw- en vastgoedrecht.