Advocaat bij betwisting met architect

Heb je een geschil met je architect? Dan doe je er verstandig aan om een ervaren advocaat in de arm te nemen om je belangen optimaal te laten verdedigen. Advocatenkantoor Pittoors-Hermans in Lier heeft de expertise in huis om je gedurende het gehele proces rond de betwisting met je architect professioneel te begeleiden.

Onze advocaten hebben een diepgaande specialisatie in zowel vastgoedrecht als omgevingsrecht. Door deze combinatie zijn wij de ideale partner om jou of je onderneming tijdens een betwisting met een architect bij te staan. Daarnaast staan wij ook architecten en architectenbureaus bij indien zij met een geschil te maken krijgen.

Heb je vragen over wat ons advocatenkantoor in Lier kan doen bij een betwisting over de werkzaamheden van een architect? Neem dan via onderstaand formulier, via de contactpagina of via info@pittoorsenhermans.be contact op met onze advocaten.

Betwisting met een architect: zo helpt ons advocatenkantoor

Het opstellen en het controleren van overeenkomsten

Een fout die veel wordt gemaakt, is dat men pas een advocaat inschakelt wanneer er al een geschil met de architect is. Veel betwistingen kunnen echter worden vermeden door bij de aanvang van het project ons kantoor in te schakelen om de contracten na te kijken of op te stellen, want dan heb je meer rechtszekerheid. Als er wat fout gaat, weet je dat je een solide overeenkomst hebt om op terug te vallen. Dit geeft je een betere positie bij de onderhandelingen en je staat sterker als de zaak voorkomt bij de rechtbank.

Het verlenen van advies

Heb je reeds een conflict met een architect of heb je als architect een geschil met de bouwheer of de aannemer? Dan is het de moeite waard om eerst advies in te winnen voordat je verdere stappen onderneemt.

Een ervaren advocaat kan je helpen bij het opstellen van het juiste plan van aanpak en je alle informatie geven, die je nodig hebt. Ons advocatenkantoor in Lier geeft altijd een praktisch en begrijpbaar advies op maat voor jouw specifieke probleem.

Verzoening en onderhandelen

Soms is er een onafhankelijke partij nodig om te kunnen verzoenen of heb je een sterke onderhandelaar aan jouw zijde nodig om je eisen hard te maken. Ons advocatenkantoor is dankzij haar grondige specialisatie en jarenlange ervaring in vastgoed- en omgevingsrecht de ideale partner om mee samen te werken wanneer het over betwistingen gaat, die gerelateerd zijn aan de bouw.

Verzoenen of onderhandelen over een schadevergoeding of een andere oplossing is een goede manier om een lange procedure bij de rechtbank te vermijden.

Juridische verdediging

Is er geen mogelijkheid om er zonder tussenkomst van een rechter uit te komen, dan kan ons advocatenkantoor je ook tijdens de procedure bij de rechtbank verdedigen. Wij hebben de nodige ervaring met dergelijke zaken om namens jou krachtig op te treden. Door onze niche specialisatie weten we exact hoe we dit soort rechtszaken moeten aanpakken. We staan je tijdens het hele proces graag bij met helder advies en transparante communicatie.

Het aanvechten van geweigerde vergunningen

In bepaalde gevallen is het mogelijk dat er een conflict ontstaat met de architect omdat er een bouwvergunning wordt geweigerd. Soms is deze weigering terecht doordat de architect fouten heeft gemaakt, maar de vergunning kan ook onterecht geweigerd zijn.

Ons advocatenkantoor heeft een sterke specialisatie in het omgevingsrecht en kan dus nagaan of er fouten zijn gemaakt rond de weigering van de vergunning en deze dan ook aanvechten.

Waarom zou je kiezen voor advocatenkantoor Pittoors-Hermans?

Ons advocatenkantoor in Lier heeft een grondige specialisatie in zowel bouwrecht als omgevingsrecht. Daardoor zijn wij het ideale kantoor om al je geschillen rond de bouw en de vergunningen voor je woning of een ander pand tot een goed einde te brengen. Wij hebben zowel een uitgebreide ervaring met het verlenen van advies als het aanvechten van geweigerde vergunningen en schadevergoedingen bij de rechtbank.

Wil je ons als advocaat inschakelen of heb je nog vragen over wat we voor jou of je bedrijf kunnen betekenen, neem dan contact met ons op via info@pittoorsenhermans.be. Onze ervaren advocaten helpen je graag op een laagdrempelige manier verder en geven je advies op maat.